Privacy Policy

M4U SERVICES SDN BHD
PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

This Personal Data Protection Notice (“Notice”) is issued by M4U SERVICES SDN BHD Registration No. 201801027097 (1289123-W) a limited liability company incorporated in Malaysia and having its business address at D-3-21, Davidson Block, Plaza Arkadia, Desa Parkcity, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia.

M4U respects your privacy with regards to your personal data and information (“Personal Data”) which you have provided to us and we are committed to protecting your privacy and this Notice sets out how we collect, use and protect your Personal Data which you have provided to us in strict compliance with the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”).

By engaging M4U to provide services or by interacting with M4U including at our events, conferences, seminars, talks or otherwise, or by using the M4U website https://made4u.my/ or by communicating with M4U (collectively, “Services”), you consent to the processing of your Personal Data by M4U and all persons involved in the provision of the Services by M4U.

1. Personal Data

1.1. The Personal Data that you provide or have provided to M4U may include but not limited to information such as your name, address, email address, telephone number, national registration identity card number, passport number, nationality and bank account and credit card information and any information which may identify you, your spouse or family members that has been or may be collected, stored, used and processed by M4U from time to time.

1.2. In addition to the Personal Data that you have provided to M4U directly (whether when engaging us to provide the Services or during any communication with M4U), your Personal Data may also be collected from variety of sources, including without limitation at any events, directly or indirectly from conferences, seminars or talks organised or sponsored by M4U and/or from the cookies used on the Website. Also, when accessing the Website, cookies will be collected by us as well. Should you wish for your Personal Data to not be collected via cookies you may deactivate cookies via your internet browser’s settings page. However, your ability to use the Website or the functionality thereof may be affected.

2. Purposes for the Collection and Processing of Personal Data

2.1. By engaging M4U, you hereby agree and consent to M4U using and processing your Personal Data provided to M4U, in the manner and for the purposes described below:-

2.1.1. for the provision of the Services;

2.1.2. to facilitate payment for the Services;

2.1.3. to respond to questions and comments from you;

2.1.4. for M4U to communicate with you;

2.1.5. for the operation, administration, internal management and record-keeping;

2.1.6. those purposes specifically provided for in any particular service or product offered by us or our partners;

2.1.7. for M4U to comply with its obligations under law and regulations, codes of practice or guidelines, policies, procedures (which may extend to know-your-client and related reviews) and directions issued by relevant authorities, including compliance with laws relating to evidence;

2.1.8. for security and fraud prevention purposes;

2.1.9. for the purposes of exercising or performing any right or obligation which is conferred or imposed by law on us;

2.1.10. to provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements; and

2.1.11. enable us to send you information by e-mail, regular postal mail or telecommunications means (telephone calls, SMS messages or social chat applications).

2.2. M4U may also use and process your Personal Data for other purposes such as:- 

2.2.1. to send you materials such as season greeting cards, newsletters, articles, write-ups and other updates;

2.2.2. to distribute information of events, conferences, talks and seminars which may be of interest to you; and

2.2.3. such other purposes that we may communicate to you, if any, by way of mail and/or electronic mail.

2.3. In the event you do not agree or consent to M4U processing your Personal Data for the purposes set out in paragraph 2.2 above, please notify M4U by contacting M4U via the contact details set out in paragraph 5.1 below.

3. Failure to Provide Personal Data

3.1. The provision of your Personal Data is voluntary. However, if you do not wish to provide your Personal Data or insufficient Personal Data is supplied, M4U may not be able to provide you with the Services you require or to communicate with you effectively. Further, you agree that we shall not be held liable for any of the consequences arising the non-provision of your Personal Data.

4. Disclosure of Personal Data

4.1. We shall keep and process Personal Data in a secure manner. We endeavour, where practicable, to implement the appropriate administrative and security safeguards and procedures in accordance with the applicable laws and regulations to prevent the unauthorized or unlawful processing of Personal Data and the accidental loss or destruction of, or damage to, such Personal Data.

4.2. Personal Data provided to us will generally be kept confidential but you hereby consent to us disclosing your Personal Data to other companies, service providers or individuals to perform functions on our behalf, and consequently may provide access or disclose to your Personal Data to the third parties, including but not limited to, such as those listed below:-

4.2.1. data entry service providers;

4.2.2 storage facility providers;

4.2.3. banks and financial institutions;

4.2.4. professional advisors and external auditors;

4.2.5. insurance companies;

4.2.6. information technology (IT) service providers;

4.2.7. government agencies, statutory authorities, regulatory bodies;

4.2.8. any person to whom we are compelled or required to do so under the law; and

4.2.9. such other party as M4U deems necessary for the purposes mentioned in paragraph 2 above. 

4.3. M4U may utilize information technology facilities and servers located outside if Malaysia and your Personal Data may be transferred to, stored, used and processed in a jurisdiction other than Malaysia. You hereby understand and consent to the transfer of your Personal Data out of Malaysia.

4.4. We reserve the right to cooperate fully with governmental or regulatory authorities, law enforcement bodies, private investigators and/or third parties in the investigation of any suspected criminal or civil wrongdoing. Further, to the extent permitted by applicable laws and policies, we may disclose your identity, contact information and/or information regarding your account(s), transactions or activities carried out on or via the Website, if requested by a government, regulatory or law enforcement body or an third party, or as a result of a subpoena or other legal action. We shall not be liable for damages or results arising from such disclosure and you agree not to bring any action or claim against us for such disclosure.

5. Right of Access and Correction

5.1. You may at any time hereafter request: (i) for access to your Personal Data; (ii) request for rectification or correction of your Personal Data; (iii) limit the processing of your Personal Data by M4U; or (iv) to seek further information from M4U regarding the processing of your Personal Data, as the case may be, however, subject to the exceptions and restrictions as may be contained under the laws of Malaysia. If you wish to do so, please contact:-

Name: Kingsley Yong
Designation: Director
Address: D-3-21, Davidson Block, Plaza Arkadia, Desa Parkcity, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia
Email: executive@made4u.my
Telephone No.: 03 2935 8822

You may also contact the above for any inquiries or complaints in respect of your Personal Data provided to M4U.

5.2. Please note that with respect to your right of access and/or correction of your Personal Data, M4U has the right to refuse your requests to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under the laws of Malaysia, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks of your privacy.

5.3. In the event of any change in your personal data, you are obliged to promptly contact and notify M4U.

6. General

6.1. We reserve the right to update, amend or modify this Notice from time to time, as the case may be.  By continuing to communicate with M4U or by continuing to use the Services following the modifications, updates or amendments to this Notice, this shall signify your acceptance of such updates, amendments or modifications.

6.2. This Notice is issued in English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between this English version and the Bahasa Malaysia version, this English version shall prevail. 

6.3. Our website may contain links to other sites and resources that are operated or provided by third parties with different privacy practices. We have no control over and do not take any responsibility for these third party websites and their personal data handling practices, and you are encouraged to review the personal data policies of web sites you choose to visit which are linked from our website.

M4U SERVICES SDN BHD
NOTIS PERLINDUNGAN DATA PERIBADI

Notis Perlindungan Data Peribadi (“Notis”) in dikeluarkan oleh M4U SERVICES SDN BHD [Registration No. 201801027097 (1289123-W)] (“M4U”), satu syarikat yang diperbadankan di bawah undang-undang Malaysia dengan alamat perniagaannya di D-3-21, Davidson Block, Plaza Arkadia, Desa Parkcity, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia.

M4U menghormati privasi anda khusus kepada data peribadi dan informasi anda (“Data Peribadi”) yang diberikan kepada pihak kami dan pihak kami adalah komited dalam perlindungan privasi anda dan Notis ini menerangkan bagaimana pihak kami mengumpul, mengguna dan melindungi Data Peribadi anda yang telah anda berikan kepada pihak kami selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“PDPA”).

Dengan melantik M4U untuk menyediakan perkhidmatan, berinteraksi dengan M4U sama ada di acara, persidangan, seminar, ceramah, atau dengan melayari laman web M4U https://made4u.my/] (“Laman Web”), atau dengan berkomunikasi dengan M4U (“Perkhidmatan-Perkhidmatan”), anda dengan ini bersetuju kepada pemprosesan Data Peribadi anda oleh M4U dan semua orang yang terlibat dalam penyediaan Perkhidmatan-perkhidmatan oleh M4U.

1. Data Peribadi

1.1 Data Peribadi yang anda berikan ataupun yang telah diberikan kepada M4U termasuk, tanpa terhad kepada nama, alamat, alamat emel, nombor telefon, nombor kad pengenalan atau nombor pasport, kewarganegaraan dan juga maklumat akaun bank, kad kredit dan sebarang maklumat yang boleh mengenal pasti anda, pasangan atau ahli-ahli keluarga anda yang telah atau akan dikutip, disimpan, digunakan dan diproses oleh M4U dari semasa ke semasa.

1.2 Sebagai tambahan kepada Data Peribadi yang anda berikan kepada M4U secara langsung (sama ada ketika menggunakan Perkhidmatan-perkhidmatan ataupun dalam komunikasi dengan M4U), M4U juga mungkin mengumpul Data Peribadi anda daripada pelbagai sumber, termasuk tanpa had kepada sebarang acara, persidangan, seminar atau ceramah yang diatur atau ditaja oleh M4U, atau semasa melayari Laman Web kami, “cookies” juga akan turut diperolehi. Jika anda tidak ingin Data Peribadi anda dikumpul melalui “cookies” di Laman Web, sila konfigurasikan penyemak imbas web anda untuk menyahaktifkan “cookies”. Walaubagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa jika anda menyahaktikfan “cookies”, anda mungkin tidak akan dapat menggunakan semua fungsi yang terdapat dalam Laman Web.

2. Tujuan Memproses Data Peribadi

2.1 Dengan melantik M4U, anda dengan ini bersetuju dan membenarkan M4U untuk mengguna dan memproses Data Peribadi anda yang diberikan kepada M4U, dalam cara dan untuk tujuan yang ternyata di bawah:

2.1.1 untuk tujuan bagi Perkhidmatan-perkhidmatan tersebut;

2.1.2 untuk memudahkan pembayaran untuk Perkhidmatan-perkhidmatan tersebut;

2.1.3 untuk menjawab soalan dan komen daripada anda;

2.1.4 untuk membenarkan M4U berkomunikasi dengan anda;

2.1.5 untuk tujuan operasi, pengurusan, pentadbiran dalaman dan penyimpanan rekod M4U;

2.1.6 untuk tujuan yang diperuntukkan dalam sebarang perkhidmatan atau produk khusus yang ditawarkan oleh M4U atau rakan kongsi kami;

2.1.7 untuk M4U mematuhi obligasinya di bawah undang-undang dan peraturan, kod praktik atau garis panduan, dasar, prosedur (termasuk kenali pelanggan anda dan sebarang proses semakan yang berkaitan) dan arahan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa yang relevan, termasuk pematuhan dengan undang-undang yang berkaitan dengan keterangan;

2.1.8 untuk tujuan keselamatan dan pencegahan penipuan;

2.1.9 untuk tujuan melaksanakan apa-apa hak atau kewajipan yang dikenakan oleh undang-undang ke atas pihak kami; 

2.1.10 untuk memberi maklumat yang diperlukan kepada mana-mana pihak berkuasa atau kerajaan seperti yang dikehendaki oleh undang-undang, peraturan atau keperluan kerajaan; dan

2.1.11 untuk membolehkan pihak kami menghantar maklumat kepada anda melalui e-mel, pos atau kaedah telekomunikasi (panggilan telefon, pesanan teks atau aplikasi media sosial).

2.2 M4U juga mungkin akan mengguna dan memproses Data Peribadi anda untuk tujuan lain seperti:-

2.2.1 untuk menghantar kepada anda kad-kad ucapan, surat berita, artikel-artikel, rencana-rencana, dan pengemaskinian lain;

2.2.2 untuk mengedar maklumat acara, persidangan, ceramah dan seminar yang mungkin anda minati; dan

2.2.3 untuk tujuan-tujuan lain yang akan dikomunikasikan kepada anda, jika ada, melalui mel dan/atau emel.

2.3 Jika anda tidak bersetuju atau membenarkan M4U untuk memproses Data Peribadi anda bagi tujuan yang ternyata dalam perenggan 2.2 di atas, sila menghubungi M4U melalui butiran hubungan yang ternyata dalam perenggan 5.1 di bawah.

3. Kegagalan Memberikan Data Peribadi

3.1 Pembekalan Data Peribadi anda kepada M4U adalah secara sukarela. Namun, jika anda enggan memberikan Data Peribadi anda atau Data Peribadi yang berikan tidak mencukupi, M4U mungkin tidak dapat membekal Perkhidmatan-perkhidmatan yang anda perlukan atau berkomunikasi dengan anda secara efektif. Berikutan itu, anda bersetuju bahawa M4U tidak boleh dipertanggungjawabkan ke atas sebarang hasil yang timbul daripada ketidak-bekalan Data Peribadi anda.

4. Pendedahan Data Peribadi

4.1 Pihak kami akan menyimpan dan memproses Data Peribadi anda dengan cara yang selamat. Pihak kami akan berusaha sedaya upaya, di mana praktikal, untuk melaksanakan prosedur pentadbiran dan perlindungan serta sebarang prosedur selaras dengan undang-undang dan peraturan yang terpakai untuk menghalang pemprosesan Data Peribadi dalam cara yang tidak dibenarkan atau tidak sah, serta apa-apa kehilangan atau kerosakan ke atas Data Peribadi.

4.2 Data Peribadi anda yang diberikan kepada M4U atau dikumpulkan oleh M4U akan disimpan sulit oleh M4U. Namun anda dengan ini bersetuju bahawa pihak kami boleh mendedahkan kepada pihak ketiga, pembekal perkhidmatan atau individu-individu untuk melaksanakan perkhidmatan-perkhidmatan tertentu bagi pihak M4U, termasuk tetapi tidak terhad kepada, pihak yang dinyatakan di bawah:-

4.2.1 pembekal perkhidmatan bagi kemasukan data (data entry);

4.2.2 syarikat yang membekal kemudahan penyimpanan (storage facility);

4.2.3 bank dan institusi kewangan; 

4.2.4 penasihat luar dan penasihat profesional yang lain, seperti juruaudit;

4.2.5 syarikat insurans;

4.2.6 pembekal perkhidmatan bagi maklumat teknologi (information technology);

4.2.7 badan-badan berkanun, badan-badan pengawal aturan dan/atau pihak berkuasa kerajaan;

4.2.8 sebarang pihak yang perlu untuk diberi pendedahan di bawah undang-undang; dan

4.2.9 mana-mana pihak lain sebagaimana M4U fikirkan perlu bagi tujuan yang dinyatakan di dalam perenggan 2 di atas.

4.3 M4U boleh menggunakan kemudahan teknologi maklumat dan pelayan yang berada di luar Malaysia dan Data Peribadi anda boleh dipindahkan, disimpan, diguna dan diproses di dalam bidang kuasa yang lain daripada Malaysia. Anda dengan ini memahami dan memberi kebenaran untuk pemindahan Data Peribadi anda keluar dari Malaysia.

4.4 Kami berhak untuk bekerjasama sepenuhnya dengan pihak berkuasa kerajaan atau badan penguatkuasaan undang-undang, penyiasat persendirian dan/atau pihak ketiga dalam penyiasatan sebarang jenayah atau salah laku sivil yang disyaki. Selanjutnya, setakat mana yang dibenarkan oleh undang-undang dan polisi yang berkenaan, kami boleh mendedahkan identiti, maklumat hubungan dan/atau maklumat anda berkaitan dengan akaun, transaksi atau aktiviti anda yang dijalankan di atas atau melalui Laman Web, jika diminta oleh kerajaan atau badan penguatkuasaan undang-undang atau pihak ketiga, atau sebagai akibat daripada sepina atau tindakan undang-undang lain. Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kerosakan atau hasil yang timbul daripada pendedahan tersebut dan anda bersetuju untuk tidak membawa apa-apa tindakan atau tuntutan terhadap kami untuk pendedahan tersebut.

5. Permintaan Untuk Akses Dan Pertanyaan

5.1 Anda boleh pada bila-bila masa selepas ini sama ada memohon untuk: (i) mendapat akses kepada Data Peribadi anda; (ii) memohon untuk membuat pembetulan ke atas Data Peribadi anda; (iii) mengehadkan pemprosesan Data Peribadi anda oleh M4U; atau (iv) memohon maklumat lanjut berkenaan pemprosesan Data Peribadi anda daripada M4U, yang mana berkenaan, tertakluk kepada pengecualian dan sekatan sebagaimana yang terkandung di bawah undang-undang Malaysia. Jika anda ingin berbuat demikian, sila hubungi:

Nama: Kingsley Yong
Jawatan: Director
Alamat: D-3-21, Davidson Block, Plaza Arkadia, Desa Parkcity, 52200 Kuala Lumpur, Malaysia
Emel: executive@made4u.my
No. Telefon: 03 2935 8822

Anda juga boleh menghubungi M4U melalui butir-butir hubungan di atas jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau aduan berkenaan dengan Data Peribadi anda yang diberikan kepada M4U.

5.2 Sila ambil perhatian bahawa M4U mempunyai hak untuk menolak permintaan anda untuk mendapat akses dan/atau membuat pembetulan terhadap Data Peribadi anda, setakat mana yang dibenarkan di bawah undang-undang Malaysia, seperti mana pemberian akses kepada anda adalah tidak seimbang dengan risiko kepada privasi anda.

5.3 Sekiranya terdapat apa-apa perubahan di dalam Data Peribadi anda, anda dikehendaki untuk menghubungi dan memaklumkan M4U secepat mungkin. 

6. Perkara Am

6.1 Kami berhak untuk mengemaskini, mengubah atau meminda Notis ini dari semasa ke semasa, seperti mana yang berkenaan. Dengan terus berkomunikasi dengan M4U atau dengan menggunakan Perkhidmatan-perkhidmatan berikutan pengubahan, kemas kini atau pindaan kepada Notis ini, anda adalah bersetuju dengan sebarang kemas kini, pindaan atau pengubahan tersebut.

6.2 Notis ini adalah dikeluarkan dalam dua bahasa, Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat apa-apa yang tidak konsisten atau terdapat percanggahan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan diguna pakai.

6.3 Laman Web mungkin mengandungi pautan ke laman-laman web lain yang mungkin mempunyai amalan privasi yang berbeza. M4U tidak bertanggungjawab ke atas amalan privasi atau kandungan laman-laman web tersebut. Jika anda memaut kepada atau selainnya melawat mana-mana laman web yang lain, sila kaji semula dasar privasi yang dipaparkan di laman web tersebut.